På svenska In English

Ekologiskt, etiskt & återvunnet

Krabats självklara ledord är kvalitet, säkerhet och miljö. Vi jobbar aktivt med att hitta leksaker som är ekologiska och närproducerade och vi designar även egna ekologiska leksaker. Vi värnar också om att produkterna vi köper in har producerats och fraktats under schyssta förhållanden. Mycket är gjort i trä och andra tåliga naturmaterial, för vi ogillar slit och släng och tycker att leksaker ska tåla att lekas med.

Leksaker som säljs inom EU är hårt reglerade och kontrollerade. Visste du till exempel att det ställs mycket hårdare krav vad gäller giftfrihet och spårbarhet på leksaksservisen till barnets dockor, än på plastbesticken som du matar barnet med? Och mycket högre krav på utklädningskläderna än på barnets vardagskläder? Allt vi säljer på Krabat uppfyller detta hårda regelverk (EUs leksaksdirektiv (2009/48/EG) och standard EN 71-1-2-3).

På den här sidan har vi samlat saker som inte bara klarar kraven, utan är ännu bättre ur miljösynpunkt. Vissa leksaker är tillverkade av återvunnet material, andra är ekologiska eller tillverkas enligt hållbara och etiska riktlinjer. Bra design med miljön i fokus och giftfria barnleksaker i genuina material finns både i våra butiker och här på nätet.

Snabb leverans och fraktfritt om du handlar över 500 kronor. SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara