På svenska In English

Barn ska leka!

På Krabat & Co vill vi värna om den traditionella leken och vi tycker att det är viktigt för barns utveckling att leka tillsammans. Vi vill att barn ska lägga ifrån sig sina telefoner och iPads då och då och att de, med fantasins hjälp, ska bjuda på låtsas-te och bakelser i trä, snickra världens finaste lådbil och segla ut på svindlande piratäventyr. På våra hyllor finns inga leksaker som kräver batterier – förutom en och annan ficklampa, förstås.

Krabat & Co grundades 1999 av Anne Zapel von Bahr och Malin Pehrsson. Innan dess drev Anne och Malin tillsammans med två kompanjoner företaget Kalikå, som Anne var med och startade redan på 70-talet. Där skapade hon de första velourfigurerna, som väckte mycket uppmärksamhet och så småningom resulterade i Kalikås kända mönsterböcker.

Krabats första butik öppnade våren 1999 på Folkungagatan 79 på Södermalm i Stockholm. På 60 kvm trängdes vi i en välfylld leksaksbutik, ett minimalt kontor och ett proppfullt, lika minimalt grossistlager. Trots trängseln var succén snabbt ett faktum.

Grossistverksamheten blomstrade och vi blev snabbt stolta representanter för fler och fler kända varumärken i Europa.

Idag arbetar vi med ett tjugotal varumärken som vi distribuerar till leksaks-, musei- och designbutiker i Skandinavien. Vi har också öppnat flera Krabat-butiker; där säljer vi våra egna produkter men har även fina leksaker från andra leverantörer. Vi vill ha ett brett och noga utvalt sortiment i alla prisklasser.

Att komma in i en Krabat-butik ska kännas roligt, inspirerande och lite nostalgiskt. Vare sig du är barn eller vuxen ska det vara en härlig och glädjefylld upplevelse som ger lust att leka. Vår personal är kunnig och engagerad och hjälper gärna till med goda råd.

Krabats självklara ledord är kvalitet, säkerhet och miljö. Leksaker ska tålas att lekas med. Vi ogillar slit och släng och vi jobbar aktivt med att hitta leksaker som är ekologiska och närproducerade. På Krabat & Co bryr oss mycket om vår planet och strävar efter att våra barn ska leka med saker som är av hög kvalitet, håller länge och är giftfria. Vi värnar också om att produkterna har producerats och fraktats under schyssta förhållanden.

Leksaker som säljs inom EU är väldigt hårt reglerade och kontrollerade. Allt vi säljer på Krabat uppfyller detta hårda regelverk. Vi uppfyller EUs leksaksdirektiv (2009/48/EG) och standard EN 71-1-2-3.

Hoppas du hittar det du söker!
/Malin Pehrsson & Anne Zapel von Bahr

Välkommen till vår färgstarka värld!
Vi har leksakerna som vuxna vill köpa och barn vill ha!